Emballagepooling

Pooling is meer dan alleen verhuur: bij emballagepool wordt de volledige zorg over de gehuurde emballage op lange termijn uit handen genomen, waardoor u hier geen omkijken meer naar heeft.

Emballagepooling via 2Return biedt een totaaloplossing voor gehuurde ladingdragers, zowel standaard als klantspecifieke, waarbij u het volledige logistieke en administratieve beheer aan ons overdraagt. Gedurende de huurtijd worden de kratten of boxen nauwlettend gevolgd door 2Return. Wij zorgen proactief voor een tijdige collectie van de materialen bij de diverse partijen. Op die manier kunnen overschotten of tekorten op een specifieke locatie eenvoudig opgelost worden. Daarnaast heeft u via uw eigen inloggevens 24/7 inzicht in waar de door u gehuurde emballage zich bevindt en kunt u rapportages inzien. Een prima oplossing voor gebruik van extra emballage zonder de noodzakelijke investeringen.

2Return biedt geen middelen voor de huur en investeert zelf niet in een huurvloot. De benodigde logistieke middelen kunt u zelf bij een derde partij huren of de huur door 2Return laten organiseren. Afhankelijk van de afspraken kan 2Return als huurder optreden en het volledige beheer inclusief de huur aanbieden. Omdat 2Return alleen het beheer doet, bent u altijd vrij in het kiezen van een huurbedrijf voor de pallets en kratjes. Dus geen gebruik van standaard items, maar producten geheel naar uw wens.

Hoe werkt emballagepooling

 1. 2Return levert de gewenste emballage op uw productie- of distributielocatie
 2. U verzendt uw goederen en producten middels de emballage naar uw klanten
 3. Een slim IT-systeem leest de verzendinformatie automatisch in
 4. De software informeert 2Return over afleveradres en -datum
 5. 2Return retourneert de emballage van uw klant naar het 2Return depot
 6. Retour gekomen emballage wordt gecontroleerd, gerepareerd en gereinigd
 7. Na inspectie wordt u geïnformeerd over de administratieve afhandeling
 8. 2Return stelt de emballage via de pool opnieuw beschikbaar

 

Voordelen van emballagepooling:

 • 2Return organiseert alle logistieke stromen
 • Geen investering in emballage
 • Ontzorging van onderhoud, reparatie en reiniging
 • Duurzame en kostenbesparende oplossing
 • Efficiënt gebruik van logistieke middelen
 • Hoge en constante kwaliteit van de emballage

Het poolen van emballage betekent ontzorging van emballageactiviteiten en geen investeringskosten voor de aanschaf van de boxen of pallets. Producten die kunnen worden gebruikt voor de pool zijn: metalen en plastic boxen, zowel vast als inklapbaar, rolcontainers en de opvouwbare 'Smartbox'.

Service dekking in heel Europa

2Return heeft een dekkend netwerk in heel Europa en maakt voor distributie, onderhoud, reparatie en reiniging van de emballagepool gebruik van het internationale netwerk van Rotom Groep en partners.

Meer weten over emballage pooling, het retour halen van emballage of RTI management? Neem contact met ons op via:
E-mail: info@2Return.nl of bel: +32(0)52 47 88 87

 

Medische verpakkingspool volgens GDP-richtlijnen

In de medische wereld worden specifieke eisen gesteld aan het transport van de farmaceutische producten om de productkwaliteit te kunnen waarborgen. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld, de zogenaamde GDP-richtlijnen (GDP staat voor ‘Good Distribution Practice’). In deze richtlijnen worden een aantal essentiële zaken voor de distributieketen van geneesmiddelen benoemd, zoals het periodiek meten van de temperatuur van de farmaceutische producten tijdens transport en opslag, registratie van reiniging van de emballage en de mogelijkheid tot traceren van de producten. 2Return biedt de mogelijkheid om volgens deze richtlijnen een emballagepool op te zetten. Hiervoor kunt u uw eigen emballage inzetten of de speciaal hiervoor ontwikkelde Isotherm boxen.

De Isotherm-box kan ingezet worden als hulpmiddel in de medische verpakkingspool. Deze kunststof box is een hulpmiddel om aan de GDP-richtlijnen te voldoen.

“Duurzame en geldbesparende oplossingen”

“Duurzame en geldbesparende oplossingen”

Branches

2Return biedt de juiste oplossing voor het beheer van logistieke stromen in diverse sectoren:

Chemie

Chemie

Constructie

Constructie

Retail

Retail

2Return is member of the Rotom Group