Terug naar Nieuws

2Return volledig over op TrackOnline

Gepubliceerd op:

Logistiek dienstverlener voor emballage 2Return, maakt met ingang van 15 april 2024 volledig gebruik van TrackOnline als ondersteunend platform voor het beheer van ladingdragers. Met de overgang wordt definitief afscheid genomen van de vorige software genaamd Avalanche.

2Return richt zich op het beheer van emballagestromen, zoals pallets, rolcontainers en kratten in alle sectoren van de industrie. Ons doel is het op een duurzame wijze verlagen van de totale kosten en het verbeteren van de kwaliteit van emballage in de keten. Door gebruik te maken van onze ervaring en ondersteunende IT-tools zoals TrackOnline neemt 2Return de emballagezorgen bij haar klanten uit handen.

Bexter is software ontwikkelaar dat zich richt op software voor emballagebeheer. Met TrackOnline behouden de klanten van Bexter grip op kritische productstromen van alle soorten ladingdragers die worden geregistreerd in één totaalpakket.

TrackOnline is hét online emballageplatform met een gebruiksvriendelijke toegang voor gebruikers voor het invoeren van data en het verkrijgen van inzicht in transacties en saldo’s. Aangevuld met ondersteunende technieken zoals RFID en IoT, heb je altijd inzicht en weet je waar jouw ladingdragers te vinden zijn. Bovendien kan TrackOnline met ieder systeem worden verbonden door een goed gedocumenteerde API.

Toine Domensino, General Manager bij 2Return over de systeemupdate: “2Return beheert de stroom van ladingdragers van haar klanten. Hierbij is het correct verwerken en integreren van data van even groot belang als het fysiek collecteren en onderhouden van de ladingdragers. 2Return is ervan overtuigd dat de kracht van de dienstverlening hem zit in het integreren van de fysieke- en datastromen bij één entiteit. Het gebruik van een daarop toegespitst systeem voor registratie van verpakkingsstromen is een voorwaarde voor duurzaam gebruik”, licht Domensino toe. “De ecologische noodzaak voor hergebruik wordt gestimuleerd door de CSRD-wetgeving, waarin het reduceren van verpakkingsafval een belangrijk thema is. Daarnaast is in de PPWR-wetgeving een verplichting opgenomen voor producenten om transportverpakkingen te hergebruiken. Hierdoor nemen retourstromen van logistieke verpakkingen enorm toe, die wij voor onze klanten beheren”, aldus Domensino.

Jeroen van der Laan, CCO bij Bexter, is verheugd over de volledige overstap van 2Return naar TrackOnline en de samenwerking tussen de bedrijven. 'Deze overgang benadrukt onze gezamenlijke toewijding aan duurzaamheid en toont aan hoe we onze duurzaamheidsdoelen nastreven door middel van efficiënt emballagebeheer,' zegt Van der Laan.

2Return volledig over op TrackOnline
ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

2Return heeft een nieuwe fabrikant aan haar klantenbestand toegevoegd: wij zijn de nieuwe partner van ROCKPANEL® voor het ophalen van houten pallets.
 
IKO pallets worden opnieuw ingezet via 2Return

IKO pallets worden opnieuw ingezet via 2Return

Met energiezuinige en verantwoorde IKO dakproducten en -systemen helpt IKO haar klanten invulling te geven aan de steeds strengere eisen op het gebied van energiezuinigheid en duur…
 

2Return is member of the Rotom Group