Terug naar Nieuws

2Return en James Hardie Europe GmbH gaan overeenkomst aan

Gepubliceerd op:

2Return BV, de specialist in management van logistieke middelen, en gipsvezelplatenproducent James Hardie Europe GmbH zijn een overeenkomst aangegaan, met als doel het optimaal laten circuleren van de pallets tussen de fabrieken en haar klanten in Duitsland.

 

James Hardie, die onder andere onder de merknaam Fermacell voert, vervoert zijn producten op houten pallets, zowel op Europallets als op eigen pallets met klant-specifieke afmetingen. 2Return zorgt er voor dat deze pallets na verzending naar de diverse bouwplaatsen en de bouwmaterialenhandel weer opgehaald worden. De pallets gaan vervolgens naar één van de vier Duitse 2Return depots, waar ze gesorteerd en – indien nodig – gerepareerd worden. Daarna worden de pallets aan de fabrieken van James Hardie geleverd, waarna ze opnieuw gebruikt worden. De deelnemende klanten van James Hardie melden zelf hun pallets aan via het online webportaal, 2Return coördineert de uitvoering van alle activiteiten.  Door gebruik te maken van dit webportaal is het mogelijk om een actueel voorraadoverzicht in te zien en de status van de diverse activiteiten te volgen, vanaf het beschikbaar stellen van de pallets door de eindgebruiker tot en met het retour sturen naar de fabrieken. De administraties van 2Return en James Hardie zijn verbonden middels EDI.

Door de pallets in te zamelen en opnieuw te gebruiken kunnen de emballagekosten worden beheerst en wordt een positieve bijdrage geleverd aan het milieu. Het netwerk van transporteurs en depots van 2Return garandeert een efficiënte manier van het collecteren, verwerken en recyclen van de pallets.

2Return werkte reeds samen met Fermacell in de Benelux en Zwitserland.

Door deze ervaring was het eenvoudig de Duitse klanten aan het systeem toe te voegen. 

Over 2Return:

2Return is een dochtermaatschappij van Rotom Europe en is sinds jaar en dag specialist op het gebied van Packaging Recovery en RTI Management. Naast gebruik te maken van het internationale netwerk van Rotom in 10 verschillende landen voor de distributie, reparatie en onderhoud van de emballage  wordt ook samengewerkt met onafhankelijke partijen. Op die manier wordt een Europese dekking gegarandeerd. Meer informatie over 2Return is te vinden op www.2return.nl.

Over James Hardie:

James Hardie is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van gevelbekleding en vezelplaten. Sinds april 2018 maakt Fermacell®  deel uit van de James Hardie-groep, met een ideale aanvulling op de productportfolio van James Hardie. Fermacell® is een van de bekendste bouwmaterialenmerken in de industrie en de Europese marktleider voor hoogwaardige gipsvezels en cementgebonden platen en biedt een breed scala aan brandbeveiligingsoplossingen. James Hardie heeft fabrieken in Noord-Amerika, Azië, Australië en Europa met het hoofdkantoor van James Hardie Europe in Düsseldorf, Duitsland.

 

 

 

 

2Return en James Hardie Europe GmbH gaan overeenkomst aan
2Return volledig over op TrackOnline

2Return volledig over op TrackOnline

Logistiek dienstverlener voor emballage 2Return, maakt met ingang van 15 april 2024 volledig gebruik van TrackOnline als ondersteunend platform voor het beheer van ladingdragers. M…
 
ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

2Return heeft een nieuwe fabrikant aan haar klantenbestand toegevoegd: wij zijn de nieuwe partner van ROCKPANEL® voor het ophalen van houten pallets.
 

2Return is member of the Rotom Group