Terug naar Emballagebeheer cases

Emballagebeheer - Case 'Chemie'

Gepubliceerd op:

Onze klant is een wereldwijd gespecialiseerd chemisch bedrijf dat een breed scala aan geavanceerde materialen en speciale chemicaliën en vezels produceert die worden aangetroffen in producten die mensen dagelijks gebruiken.

De emballage waarop de materialen worden vervoerd worden tot in de productieruimte gebruikt. Hierdoor zijn de hygiëne-eisen hoog en zijn de houten pallets gedurende de afgelopen jaren vervangen door kunststof pallets. Tegenwoordig worden alle producten van deze klant wereldwijd op kunststof CP pallets verzonden.

Tot voor kort werden alleen nieuwe pallets gebruikt voor het aanleveren van de producten. Reden hiervoor waren de hoge eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van de pallets. De kosten voor de aanschaf van nieuwe pallets wogen niet op tegen de kosten van eventueel oponthoud van de productie vanwege slechte pallets. Maar toenemende aandacht voor duurzaamheid en de hoge kosten voor de aanschaf van nieuwe kunststof pallets waren belangrijke factoren om de pallets te hergebruiken.

Na kennismaking met 2Return bleek de oplossing te liggen in Packaging Recovery: het retour halen van deze kunststof pallets, niet alleen in de Benelux, maar in heel Europa, waarna ze na levering aan de fabrieken opnieuw gebruikt kunnen worden.

Na de melding dat de pallets klaar staan voor ophaling worden ze naar één van de 2Return depots gebracht. Onze ervaren transporteurs halen op uit heel Europa en zijn op de hoogte van de aanmeldingsprocedures en specifieke regels bij chemische fabrieken.

Op het 2Return depot worden ze naar aanleiding van de door de klant aangeleverde instructies gecontroleerd op beschadigingen en worden ze gesorteerd. De goedgekeurde pallets worden op het depot opgeslagen totdat ze worden afgeroepen door één van de fabrieken. De pallets die niet door de keuring komen worden recycled.

Per fabriek worden verschillende pallets, zowel in afmeting als in type, gebruikt.

Voor 2Return is het geen probleem ze gescheiden op te slaan en ze na afroep aan te leveren. Indien nodig worden de pallets gewassen. Omdat niet alle pallets voorzien zijn van het logo van de klant, maar dit wel een vereiste is, worden pallets zonder logo alsnog hiervan voorzien door onze depotmedewerkers.

De beschikbaarheid en het JIT retour leveren van de pallets is van groot belang, opdat de productieprocessen niet verstoord worden.  Daarom kan onze klant op elk moment van de dag zelf inloggen in het webportaal, om een up-to-date inzicht te krijgen in de aantallen en types pallets die beschikbaar zijn voor afroep. Het plannen van de aanlevering van pallets aan de fabrieken wordt op die manier heel gemakkelijk.

De kosten van het retourhalen, sorteren, wassen en opnieuw aanleveren aan de fabrieken zijn vele malen lager dan de nieuwkosten van de pallets. Bovendien wordt minder schaarse grondstof gebruikt voor het produceren van nieuwe pallets. Onze klant bespaart dus veel geld.

 

Emballagebeheer - Case 'Chemie'
Emballagebeheer - Case 'Constructie'

Emballagebeheer - Case 'Constructie'

Voor één van onze grootste Packaging Recovery klanten hebben wij contracten in meerdere landen afgesloten. Onze klant is een wereldwijd bouwmaterialenbedrijf gespecia…
 
Emballagebeheer - Case 'Verpakkingsindustrie'

Emballagebeheer - Case 'Verpakkingsindustrie'

Éen van onze klanten is een toonaangevende producent en toeleverancier van kartonnen verpakkingen aan bedrijven in de industrie-, consumentenproducten en transport.
 

2Return is member of the Rotom Group