Terug naar Emballagebeheer cases

Emballagebeheer - Case 'Verpakkingsindustrie'

Gepubliceerd op:

Éen van onze klanten is een toonaangevende producent en toeleverancier van kartonnen verpakkingen aan bedrijven in de industrie-, consumentenproducten en transport.

Als specialist in het vervaardigen van kartonnen verpakkingen is het belang van pallets in het bedrijf aanzienlijk. De grote aantallen geproduceerde verpakkingen en grote diversiteit aan productafmetingen vragen om een aanzienlijke hoeveelheid diverse emballage items voor het transport. De aanschafkosten voor deze emballage vormen veelal een belangrijke kostenpost, waardoor hergebruik aantrekkelijk wordt. Daarnaast is de beschikbaarheid en de borging van kwaliteit cruciaal in het productieproces.

Maar omdat zij het palletbeheer niet als hun core-business zien, is er besloten om dit voor meerdere fabrieken onder te brengen bij 2Return, specialist in palletmanagement.

De geproduceerde verpakkingen worden vrijwel direct en op order uitgeleverd, waardoor er dagelijks een behoefte is aan grote hoeveelheden pallets. Zodra pallets naar de afnemers worden uitgeleverd wordt de verzendinformatie verzonden aan 2Return, zodat deze automatisch in het palletbeheersysteem wordt ingelezen. Op deze manier is op elk moment inzichtelijk waar de pallets zich bevinden.

Afhankelijk van de afspraken die er met de afnemers zijn gemaakt, zorgt 2Return ervoor dat vervoerders pallets bij aflevering omruilen of ophalen en afleveren op een van de 2Return depots. Daar worden de pallets allemaal geïnspecteerd op kwaliteit en gesorteerd naar type. Pallets die niet aan de eisen voldoen worden gerepareerd, zodat ze bij retourlevering weer voldoen aan de kwaliteitsnormen. Doordat pallets op depots 1 op 1 worden gecontroleerd en just-in-time worden aangeleverd heeft de fabriek geen omkijken meer naar pallets en kan zich volledig concentreren op de productie van verpakkingen.

Omdat de opslagruimte beperkt is en vanwege het brandrisico worden de pallets bij voorkeur op een andere locatie op voorraad gehouden. Door gebruik te maken van meerdere 2Return depots kunnen de pallets worden opgeslagen op de dichtstbijzijnde depots, waardoor slechts een beperkte hoeveelheid pallets op de fabriek zelf nodig. 2Return beheert voor een aantal fabrieken de voorraad en vult deze op basis van kan-ban dagelijks aan.

Hierdoor wordt zowel operationele efficiency op de fabrieken als volledige ondersteuning in het beheren van de palletstromen naar en van de afnemers geboden.

Door middel van het webportaal is per afnemer inzichtelijk hoeveel pallets zijn aangeleverd, opgehaald of geruild. Door tijdig af te halen en retour te leveren aan de productielocaties zullen de voorraden bij deze eindgebruikers nooit te hoog oplopen, waardoor een tekort aan pallets in de fabrieken wordt voorkomen.

Emballagebeheer - Case 'Verpakkingsindustrie'
Emballagebeheer - Case 'Chemie'

Emballagebeheer - Case 'Chemie'

Onze klant is een wereldwijd gespecialiseerd chemisch bedrijf dat een breed scala aan geavanceerde materialen en speciale chemicaliën en vezels produceert die worden aang…
 
Emballagebeheer - Case 'Constructie'

Emballagebeheer - Case 'Constructie'

Voor één van onze grootste Packaging Recovery klanten hebben wij contracten in meerdere landen afgesloten. Onze klant is een wereldwijd bouwmaterialenbedrijf gespecia…
 

2Return is member of the Rotom Group