Bouw

Na het opleveren van een bouwproject wordt alle overgebleven bouwafval, inclusief de houten pallets waarop de bouwmaterialen aangeleverd zijn, afgevoerd en gerecycled. Met als resultaat een opgeruimde bouwplaats, maar ook verspilling van schaarse grondstoffen. Houten pallets kunnen na controle en eventuele reparatie opnieuw ingezet worden voor transport en opslag van nieuwe bouwmaterialen.

Om te voorkomen dat te veel partijen op de bouwplaats komen, biedt 2Return de mogelijkheid om alle gebruikte houten pallets op de bouwplaats in een keer op te halen. 2Return maakt afspraken met de oorspronkelijke gebruiker, meestal de bouwmaterialenproducent, zodat na sortering de pallets geretourneerd en opnieuw ingezet kunnen worden. Reparatie gebeurt altijd met gebruik van onderdelen van afgekeurde pallets. Een kostenbesparing, want er hoeft geen afvalcontainer voor houten pallets te komen. De grootste winst is natuurlijk voor het milieu, want de vraag naar nieuwe houten pallets blijft hierdoor beperkt. 

Wij maken gebruik van diverse transporteurs, waarbij wij niet alleen van bouwbedrijven maar ook van tijdelijke bouwplaatsen collecteren, met of zonder meeneemheftruck. Wij nemen alleen houten pallets mee, helaas behoren de multiplex en geperste pallets tot afval.

Voordelen van 2Return:

Kostenbesparing.

Minder uitgaven voor logistieke middelen

DUURZAAMHEID

Lager materiaalverbruik, minder transport

FLEXIBILITEIT

Opvangen fluctuaties

Processen

Geen procesverstoring, geen productbeschadiging

10

Nieuws

Trebbe sluit zich aan bij 2Return pallet retourservice

Trebbe sluit zich aan bij 2Return pallet retourservice

De pallet retourservice van 2Return biedt aannemers de mogelijkheid om kosteloos de pallets van de bouwplaats te halen. 2Return zorgt ervoor dat deze pallets in samenspraak met de …
 
Bekijk al het nieuws

Cases

Emballagebeheer - Case 'Chemie'

Emballagebeheer - Case 'Chemie'

Onze klant is een wereldwijd gespecialiseerd chemisch bedrijf dat een breed scala aan geavanceerde materialen en speciale chemicaliën en vezels produceert die worden aang…
 
Bekijk alle cases

“Duurzame en geldbesparende oplossingen”

“Duurzame en geldbesparende oplossingen”

2Return is member of the Rotom Group