Terug naar Blog

Vandaag, 28 juli 2022, is Earth Overshoot Day!

Gepubliceerd op:

Ieder jaar wordt berekend op welke datum we alle bronnen hebben gebruikt die de aarde op jaarbasis biedt. Dit houdt in, dat de ecologische voetafdruk van individuen, overheden en bedrijven wordt vergeleken met het vermogen van de aarde om dit biologisch te regenereren.

Na vandaag zullen we de rest van het jaar gaan interen op de beschikbare bronnen. Helaas valt deze dag steeds vroeger in het jaar. Ter vergelijking: vorig jaar was deze dag op 29 juli, terwijl in 2020, ‘het Coronajaar’, dit zelfs pas op 22 augustus werd bereikt.

Volgens onderzoeksorganisatie Global Footprint Network en het Wereld Natuur Fonds wordt deze negatieve mijlpaal dit jaar op 28 juli bereikt. Ter vergelijking: in 1970 werden de door de aarde duurzaam geproduceerde grondstoffen pas op 23 december opgebruikt. Helaas zou Earth Overshoot Day zelfs al op 12 april zijn geweest als de hele mensheid als een Nederlander had geleefd.

Het is dus hoog tijd om iets te veranderen, zodat deze dag de komende jaren wat later in het jaar valt. Dit kunnen we doen door o.a. minder vlees te eten en minder voedsel te verspillen. Maar dit kan ook door minder spullen te kopen en juist spullen vaker te hergebruiken.

Dit geldt natuurlijk ook voor je emballage: houten pallets kunnen prima opnieuw gebruikt worden!

In plaats van deze pallets te laten recyclen kunnen ze tot wel zeven keer ingezet worden. Dat scheelt veel vernietiging van schaarse grondstoffen. Neem contact met ons op hoe wij kunnen helpen de wereld iets beter te maken via telefoonnummer +31(0)499 496 590 of stuur een e-mail naar info@2return.nl.

 

Vandaag, 28 juli 2022, is Earth Overshoot Day!
Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet

Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet

De aandacht  voor een circulaire economie wordt (gelukkig) steeds groter. Meer en meer bedrijven erkennen de noodzaak van het hergebruik van schaarse materialen. Niet alleen om hiermee op onnodige kosten te besparen (want nieuw is immers vaak duurder dan gebruikt) maar voora…
 
Hergebruik duurzamer dan éénmalig – een berekening

Hergebruik duurzamer dan éénmalig – een berekening

Een groot deel van de houten emballage wordt slechts éénmaal gebruikt: pallets worden van een dusdanige lichte kwaliteit geproduceerd, dat ze na eenmalig gebruik niet meer inzetbaar zijn en dus gerecycled moeten worden. Dat heeft een grote impact op de CO2-uitstoot,…
 

2Return is member of the Rotom Group