Terug naar Blog

Statiegeld op klantspecifieke pallets

Gepubliceerd op:

In veel branches is het gebruikelijk om statiegeld te rekenen voor de geleverde emballage. Het is eenvoudig om het statiegeld voor standaard europallets retour te krijgen. Maar bij gebruik van klantspecifieke pallets met afwijkende afmetingen wordt dit lastig. Want waar kun je ze inleveren of wie haalt ze af, om zo de betaalde kosten terug te krijgen? Uiteindelijk blijven deze pallets, waarvoor aanzienlijke bedragen betaald zijn, in de weg staan en uiteindelijk worden ze maar verschrot.

2Return organiseert de ophalingen van zowel standaard als klant-specifieke pallets. Via onze dienst Packaging Recovery regelen wij in opdracht van onze klanten het transport vanaf de eindafnemers, waarna de pallets na sortering en eventuele reparatie weer aan de productielocatie worden aangeleverd. Alle opgehaalde pallets worden per afmeting, type  en per eindafnemer geregistreerd, waarna dit wordt teruggekoppeld aan onze klanten. De afrekening van het statiegeld wordt hiermee een fluitje van een cent. Een duurzame oplossing waarbij niet alleen de pallets opnieuw worden gebruikt, maar waarbij de kwaliteit van de items wordt gegarandeerd. Bovendien biedt u hiermee een prima service aan uw klanten, voor een lange-termijn-relatie.

Nieuwsgierig naar wat 2Return voor u kan betekenen op het gebied van emballagebeheer en palletregistratie? Neem gerust contact met ons op via telnr +31 (0)499 49 65 90 of stuur een e-mail naar info@2return.nl.

 

Statiegeld op klantspecifieke pallets
Reductie van CO2-uitstoot door hergebruik van houten pallets

Reductie van CO2-uitstoot door hergebruik van houten pallets

Bij 2Return staat duurzaamheid hoog in het vaandel: onze diensten richten zich op het hergebruik van bestaande emballage, zoals houten en kunststof pallets. In tegenstelling tot dienstverleners die zich richten op een pool van standaard (Euro)pallets bieden wij ook de mogelijkhei…
 
Vertraging levertijd van hout kan tot hoge kosten leiden

Vertraging levertijd van hout kan tot hoge kosten leiden

De afgelopen maanden zijn de enorme prijsstijgingen van hout veel in het nieuws geweest: door de toegenomen vraag en schaarste in de markt wordt voor een nieuwe pallet het dubbele betaald vergeleken met vorig jaar.
 

2Return is member of the Rotom Group